Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حبیبه زارع دکترای تخصصی زیست‌شناسی درباره بیماری زگیل تناسلی گفت: متاسفانه این ویروس با وسایل جنسی هم منتقل می‌شود، در واقع تماس پوستی ساده باعث انتقال این ویروس خواهد شد. باید گفت که تقریبا ۹۹/۹ درصد سرطان‌های دهانه رحم از طریق این ویروس ایجاد می‌شود و هیچ سرطانی را پیدا نمی‌کنید که علت آن به این خوبی پیدا شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تنها سرطانی که صد درصد با ویروس ارتباط دارد و می‌توان آن را کنترل کرد سرطان دهانه رحم است.

او ادامه داد: راه اصلی انتقال بیماری کمتر شناخته‌شده زگیل تناسلی، رفتارهای جنسی پرخطر است و در کشور ما قربانی اصلی آن زنان هستند.

زارع با اشاره به عفونت  HPV یا زگیل تناسلی به عنوان شایع‌ترین عفونت منتشرشده از طریق رابطه جنسی در دنیا گفت: امروزه جوانان زیادی را در مطب‌های تخصصی زنان یا کلینیک‌های ارولوژی مشاهده می‌کنیم که مبتلا به زگیل تناسلی شده‌اند و با نگرانی برای درمان مراجعه می‌کنند. با این شرایط بهتر است در مورد همه بیماری‌ها نتیجه تحقیقات و اطلاعات لازم گفته شود چراکه پیشگیری بهتر از درمان است و اطلاع‌رسانی نحوه انتقال ویروس در جلوگیری از انتقال و انتشار آن نقش مهمی دارد.

زنان تنها قربانیان زگیل تناسلی نیستند

عضو انجمن نانو دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: زنانی که همسرانشان چندین شریک جنسی دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند و اگر از بد حادثه به نوع خطرناک ویروس دچار شوند به سرطان دهانه رحم مبتلا خواهند شد. هرچند زنان تنها قربانیان زگیل تناسلی نیستند و مردها هم ممکن است به این ویروس گرفتار شوند.

وی یادآور شد: پزشکان می‌گویند ۹۹ درصد بیمارانی که به سرطان رحم مبتلا می‌شوند بدون آن‌که بدانند ویروس HPV در بدن داشته‌اند، ویروسی که همان زگیل تناسلی است و با یک آزمایش ساده می‌شود آن را مهار کرد و اتفاقا واکسن هم دارد. افراد زیادی حتی از وجود این بیماری بی‌اطلاع‌اند چه برسد به این‌که بدانند زگیل تناسلی واکسن دارد. 

راه انتقال از تماس جنسی تا تماس پوست با پوست

دکترای تخصصی زیست‌شناسی گفت: تاکنون حدود صد گونه از زگیل تناسلی شناخته شده و تقریبا ۴۰ درصد از آن می‌تواند از راه تماس جنسی منتقل شود. تا قبل از این تنها روش شناخته‌شده انتقال این ویروس تماس جنسی بود، اما حالا پزشکان متخصص دریافته‌اند که تماس پوست با پوست نیز می‌تواند این ویروس را منتقل کند.

حبیبه زارع درباره راه‌های انتقال این ویروس توضیح داد: کارهایی که باعث انتقال این ویروس می‌شود رفتن به اپیلاسیون و اماکن عمومی مثل استخر است که در این نقاط ممکن است دستگاه تناسلی با ویروس ارتباط مستقیم پیدا کند.

وی در خصوص اپیدمیولوژی یا وسعت گسترش این ویروس در مناطق مختلف عنوان کرد: با سنجش آمار درمی‌یابیم که مثلا در چین ۱۵ درصد است و از هر صد زن ۱۵ نفر به این بیماری مبتلا هستند. در سال ۲۰۱۲ برای اولین بار در ایران مطالعه‌ای با کمک آژانس بین‌المللی ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺳﺮﻃﺎن انجام و مشخص شد ۷/۷ درصد زنان به این بیماری مبتلا هستند. جالب است بدانیم در شهرهای مذهبی که اهمیت خانواده بیشتر است و مردان به همسران قانونی خود وفادارند آمار این بیماری صفر گزارش شده است.

زگیل تناسلی و بروز سرطان‌های مختلف

عضو هیئت علمی زیست‌شناسی دانشگاه پیام نور بوشهر در مورد اهمیت این ویروس گفت: اول این‌که ابتلا به ویروس مثل تیپ ۶ و ۱۱ و ۳۱ می‌تواند زگیل تناسلی ایجاد کند که از نظر ظاهری مشکلاتی را برای بیمار ایجاد می‌کند. از همه بدتر انواع پرخطر آن یعنی ویروس ۱۸، ۱۶، ۵۴، ۳۳ و ۵۸ است که می‌تواند موجب ابتلا به بروز سرطان دهانه رحم در زنان و سرطان پروستات، مقعد و آلت تناسلی در آقایان شوند و در هر جنس مرد و زن می‌تواند باعث ایجاد سرطان حلق و سرطان مری و ارگان‌های دیگر شود.

این متخصص با اشاره به آمار به دست آمده از جوامعی که رفتارهای پرخطر نهادینه شده است، افزود: در میان جوامعی که بی‌بندوباری جنسی و فساد افسارگسیخته وجود دارد مبتلایان به این ویروس بیشتر دیده می‌شود. خوشبختانه کشور ایران تاکنون جرو کشورهایی است که میزان شیوع این بیماری در آن بالا نیست، اما نمی‌توان کتمان کرد که نگرانی وجود ندارد برای مثال در اسپانیا به عنوان یک کشور اروپایی شیوع این بیماری از ایران کمتر است.

راه‌های پیشگیری از ویروس HPV

زارع یادآور شد: مهم‌ترین روش پیشگیری از این ویروس اجتناب از رفتارهای پرخطر و پایبندی و وفاداری به خانواده و همسر و روش دوم واکسیناسیون است. واکسیناسیون علیه هشت نوع از این ویروس ایمنی ایجاد می‌کند به شرطی که این واکسن قبل از شروع روابط جنسی تزریق شود یعنی بهتر است در دخترهای ۱۲ تا ۲۶ ساله تزریق شود، ولی بعد از آن دیگر کارایی خود را از دست می‌دهد.

عضو هیئت علمی زیست‌شناسی دانشگاه پیام نور استان بوشهر گفت: روش پیشگیری دیگر زگیل تناسلی تست پاپ‌اسمیر است یعنی تشخیص زودهنگام ضایعات سرطانی. خانم‌ها بعد از ۳۰ سالگی هر ۵ سال می‌توانند این آزمایش را انجام بدهند که اگر جواب آن مثبت بود، راه‌های کنترل بیماری شروع می‌شود اما متاسفانه در آقایان نوع پرخطر هیچ علائمی ندارد و معمولا وقتی مراجعه می‌کنند که مبتلا به سرطان شده‌اند.

می‌توان جلوی رشد زگیل تناسلی را گرفت

این متخصص در خصوص اهمیت آگاهی دادن جوانان تصریح کرد: نه تنها درباره زگیل تناسلی بلکه درباره همه ویروس‌ها و عفونت‌هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود باید به جوانان آگاهی داده شود.

بیشتر مبتلایانی که به ما مراجعه می‌کنند اصلا روش محافظت از خود را نمی‌دانند و بنابراین وقتی مبتلا می‌شوند چون می‌دانند این بیماری انگ بزرگ بی‌بندوباری را برای آن‌ها به همراه دارد به دلیل فشار ناشی از این مشکل افسرده می‌شوند و گاهی دست به خودکشی می‌زنند و از همه بدتر اگر افراد مبتلا به این ویروس ازدواج کنند می‌توانند این ویروس را منتقل کنند.

وی گفت: به ازای هر ۲ یا ۳ دبیرستان دخترانه باید یک مامای مدرسه داشته باشیم تا دختران ما را برای خودمراقبتی از رفتارهای پرخطر توانمند و آگاه سازند و همین‌طور آن‌ها را با ایفای نقش مادری و همسری آشنا کنند. 

درباره دبیرستان‌های پسرانه نیز می‌توانیم برای هر ۳ یا ۴ دبیرستان یک کارشناس ارشد بهداشت عمومی داشته باشیم که به سوالات پسران جوان پاسخ دهند و خودمراقبتی و توانمندسازی برای پیشگیری از این بیماری را به آن‌ها آموزش دهند.

حبیبه زارع افزود: زگیل تناسلی را می‌توان کنترل کرد و جلوی رشد آن را گرفت، اما مسئله اصلی اینجاست که هنوز به طور جدی درباره این ویروس فرهنگ‌سازی نشده است. بیشتر پزشکان و محققان به این باور رسیده‌اند که اگر جلوی پیشرفت این بیماری را نگیریم این بیماری روزی از ایدز هم پیشی خواهد گرفت.

کد خبر 521600 برچسب‌ها مردان زگیل سرطان زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مردان زگیل سرطان زنان انتقال این ویروس سرطان دهانه رحم زگیل تناسلی زیست شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۹۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها

فرشید رضایی با تاکید بر اهمیت سلامت دهان و دندان و با بیان اینکه برخی افراد دهان را آینه تمام نمای بدن می‌نامند، گفت: البته این تمثیل در تبیین جایگاه دهان در سلامت بدن، بدون شواهد علمی هم نیست و امروزه دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهند عدم رعایت بهداشت دهان نه تنها با بیماری‌های مختلف دندان و لثه و زبان همراه می‌شود، بلکه وضعیت سلامت دهان و دندان و بطور خاص میکروب‌های دهان می‌تواند به بیماری‌های مختلفی در مغز، قلب و سیستم گوارشی و سایر نقاط بدن انسان منجر شود و جالب تر آنکه در صورت وجود بیماری در سایر نقاط بدن می توان نشانه‌هایی از آن را در معاینه دهان بیماران مشاهده کرد.

ارتباط سلامت مغز با سلامت دهان و دندان

وی در این باره افزود: به عنوان نمونه مطالعه ارزشمندی در ژاپن انجام شده که ارتباط سلامت مغز و سلامت دهان و دندان را نشان می‌دهد. این مطالعه نشان داد که بیماری‌های لثه و دندان و از دست دادن دندان در طول زمان به چروک شدن و آسیب بخشی از مغز منجر می‌شود که در حافظه و یادگیری نقش دارد (هیپوکمپ)؛ یعنی همان قسمت‌هایی که در آلزایمر آسیب می‌بینند. درگذشته نیز تحقیقات دیگری رابطه نزدیکی بین بیماری‌ها و التهاب لثه و دندان از یک سو و دمانس و مشکلات شناختی مغز از سوی دیگر را نشان داده بودند.

پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغزی

رضایی گفت: در واقع می‌توان چنین نتیجه گرفت که مسواک زدن و کشیدن نخ دندان و رعایت سلامت دهان و دندان فوایدی بیش از سلامت دهان دارد و بر روی سلامت ذهن و آینده شناختی و عملکرد مغز ما تاثیرات مهمی خواهد داشت. بر اساس مطالعات تصویربرداری چین و چروک‌های مغزی، بی‌دندانی ناشی از پوسیدگی شدید دندان‌ها و التهابات شدید لثه‌ها باعث افت عملکرد مغزی می‌شوند؛ گویی که چند سال به سن مغز اضافه می‌شود. مطالعه جالب دیگری از سوئد نیز نشان داد که در مقایسه بین دوقلوها، فردی که قبل از ۳۵ سالگی به بیماری‌های التهابی شدید لثه مبتلا شود یا دندانی را از دست دهد، در دهه‌های بعد خطر ابتلا به دمانس و فراموشی و مشکلات شناختی در او، حدود ۴ تا ۵ برابر بیش تر از قل دیگری می شود که لثه و دندان سالمی دارد و این مطالعه نیز شاهد دیگری برای اهمیت توجه به سیاستگذاری و اولویت بخشیدن به سلامت دهان در کشورها را خاطرنشان می دارد.

ارتباط میکروب‌های بیماری‌زا در دهان با شکل‌گیری سرطان در روده‌

وی افزود: یکی دیگر از بخش‌های بدن که نه تنها بر سلامت دهان تاثیر دارد بلکه تحت تاثیر وضعیت میکروبی و سلامت دهان و دندان است، سیستم گوارش و روده‌های بدن است. از نظر تنوع و تعداد میکروب رتبه اول به روده‌ها تعلق دارد و محیط دهان انسان در رتبه دوم و بالاتر از بقیه بخش‌های بدن قرار دارد. امروزه میکروب‌های بیماری‌زایی در دهان شناسایی شده‌اند که علاوه بر ایجاد بیماری‌های لثه و دندان می‌توانند بعد از بلعیده شدن به روده رفته و در روده انسان به شکلگیری و متاستاز سرطان کمک کنند.

 مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: فوزوباکتریوم از دهان به روده رفته و به سلول‌های سرطانی روده می‌چسبد و موارد رشد دهنده سرطان را فعال می‌کند که به تکثیر و متاستاز سرطان در نقاط دیگر بدن منجر می‌شود. بنابراین مسواک زدن و کشیدن نخ دندان نه تنها به بهداشت دهان و لثه‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به سیستم گوارشی و سلامت کلی بدن نیز کمک کند.

بیماری‌های دهان و دندان و خطر سرطان‌های مری و معده و سکته‌ها

رضایی با اشاره به مطالعه‌ای دیگر ادامه داد: در یک مطالعه بزرگ بر روی ده‌ها هزار نفر که به مدت حدود ۲۵ سال تحت بررسی قرار گرفتند، مشخص شد کسانی که سلامت دهان ضعیف‌تری داشتند و از بیماری‌های لثه رنج می‌بردند ۴۰ تا ۵۰ درصد خطر سرطان مری و سرطان معده در آن ها در طول زمان بیشتر از کسانی است که بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده اند. بین بیماری های دهان و دندان و بیماری های قلبی عروقی و سکته هم ارتباط نزدیکی وجود دارد و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان می تواند بر بیماری های قلبی تاثیرگذار باشد و کیفیت زندگی بیماران قلبی و سکته را بهتر کند.

وی همچنین گفت: بیماری‌های مزمن دهان و لثه‌ها بر پیدایش بیماری‌های عروق کرونر قلبی و سکته تاثیر دارند و در واقع در کنار عوامل دیگر بیماری‌ساز قلبی مانند دخانیات، چربی بالا و دیابت باید عدم سلامت دهان و دندان را هم مورد توجه قرار داد. بی‌دندان شدن نیز بر بیماری‌های رگ‌های کرونر قلب تاثیر دارد. هنوز سوالات زیادی نیز در پیش روی محققان وجود دارد که آیا بیماری‌های دهان و دندان بر پیش آگهی و سرنوشت بیماران قلبی هم بطور مشخص اثر دارد و شدت بیماری را نیز بیشتر می‌نماید یا خیر؟ نتایج تحقیقات بشر این نکته را برای سیاستگذاران بهداشتی کشور مشخص می‌نماید که سرمایه‌گذاری بر ارتقای سلامت و توجه به عوامل خطر مشترک از جمله فعالیت بدنی کم، مصرف و تبلیغ دخانیات، غذای غیرسالم، چاقی، پرفشاری خون و آلودگی هوا و افسردگی، می‌تواند دستاوردهای متعددی برای سلامت جامعه داشته باشد و با توجه به هزینه اثربخشی برنامه‌های آموزشی و مشارکت مردمی در این مسیر بهتر است به عنوان یک اولویت به موضوع آموزش بهداشت و ترویج رفتارهای سالم نگاه شود.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در بخش پایانی صحبت‌هایش تاکید کرد: همانطور که ژنتیک و کروموزوم افراد منحصر بفرد است؛ ردپای تاثیرات محیط زندگی انسان‌ها نیز بر سلامت آن ها منحصر بفرد است و قابل ردیابی در آزمایشات خون و ادرار و بررسی موی فرد می‌باشد. سلامت انسان علاوه بر ژنتیک و رفتارها و عادات فرد تحت تاثیر فرهنگ و وضعیت اقتصادی اجتماعی و مقررات محیطی است که در آن زندگی می کند و در کنار کروموزوم منحصربفرد انسان امروزه اکسپوزوم منحصربفرد او نیز مورد علاقه محققان و سلامت شناسان است. مداخلات ارتقا دهنده سلامت با توجه نمودن به ظرایف لایه‌های احاطه کننده انسان از خانواده و گروه‌های دوستان و همکاران و همکلاسی‌ها تا لایه‌های قانون و فرهنگ، طراحی می‌شوند و مشارکت ساختارمند مردم در ساخت محیطی حامی سلامت می‌تواند نتایج گرانقیمتی برای کل جامعه بهمراه داشته باشد.

گفتنی است کمپین ۳ روزه «دهان دریچه سلامتی» از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت با هدف توجه به سلامت و بهداشت دهان و دندان برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم